10e internationale militaire taptoe andermaal een groot succes!

Op woensdag 21 mei 2008 vond al voor de 10e keer de internationale militaire taptoe plaats op de Grote Markt van Sint-Truiden.
Het was andermaal een groot succes.
Alle aanwezigen bevestigden dat de Grote Markt van Sint-Truiden in België misschien wel de meest ideale plaats is om zo'n militaire taptoe te organiseren.

De tribunes waren uitverkocht en rond de markt zag het ‘zwart van het volk’.
De optredende korpsen en groepen waren kwalitatief zeer sterk. Ook was er de overvlucht van de  Marchetti’s van de 1 Wing van Beauvechain bij de aanvang van het evenement.

 

 

 

 

“Ik ben bijzonder fier en trots op deze organisatie”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Het is ook een uiting van de goede samenwerking, die wij als stad Sint-Truiden hebben met de militaire overheid in het algemeen en de Koninklijke School voor Onderofficieren Saffraanberg en de 1 Wing van Beauvechain in het bijzonder”.

 

 

 

 

 

In tegenstelling tot twee jaar geleden, was het prachtig weer.
“Op tien organisaties er maar één moeten afgelasten omwille van het slechte weer, is in feite uitzonderlijk”, aldus Ludwig Vandenhove. “Het is immers een activiteit, die volledig in open lucht plaatsvindt en waar op geen enkele manier bescherming tegen eventueel slecht weer kan geboden worden, bijvoorbeeld door het plaatsen van tenten”.

 

 

 

 

 

De opbrengst van deze internationale militaire taptoe gaat, net zoals in het verleden, naar goede doelen.
Zo is er onder andere de jaarlijkse bijdrage aan een project van de stad Sint-Truiden, meer bepaald vakantieopvang ’t Wolfke. Het betreft een vakantieopvang voor kinderen met een handicap - bij haar ontstaan een uniek initiatief voor Limburg en Vlaanderen.

 

 

“Toen alle korpsen samen op een verduisterde Grote Markt met het verlicht stadhuis op de achtergrond ‘Highland Cathedral’ speelden, kreeg ik als burgemeester kippenvel. Het is uniek om zoiets mee te maken op de tweede grootste, maar zeker de mooiste markt van België.
Op dat moment besefte ik, gezien de huidige politieke omstandigheden in Sint-Truiden, dat ze mij mijn functie als burgemeester soms zelfs met alle middelen, benijden”.

 

 

“Bedankt aan iedereen, die weer meegewerkt heeft aan deze puike internationale taptoe.”, besluit Ludwig Vandenhove.