"We waren dit weekend weer overal in Sint-Truiden!"

“Met we bedoel ik de verkozenen en sympathisanten van Lijst Burgemeester (SP.a -Groen!)”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.


“We maken een goede taakverdeling, zodat we op zoveel mogelijk activiteiten en initiatieven en in buurten en wijken aanwezig zijn.
Ikzelf heb bijvoorbeeld van vrijdagmiddag tot en met zondagavond tussen 20 en 25 plaatsen aangedaan.
Hard labeur en een dikke proficiat voor al die trouwe 'soldaten', want dit betekent niet enkel aanwezig zijn, maar ook luisteren naar de burgers, oor hebben voor hun kleine en grote problemen en ze proberen op te lossen, aan te voelen wat er leeft in de verschillende buurten en wijken, etc.
We hebben dit zo gedurende de voorbije 2 legislaturen gedaan, dag in dag uit, week in week uit (en niet enkel bij verkiezingen!), we zetten dit zo verder: én de stad besturen, én bij en tussen de mensen zijn.”, aldus Ludwig Vandenhove.

“Wat mij in die context verbaast (en zelfs een stuk frustreert, ik geef dit toe!), is dat in de (laatste) opiniepeilingen precies die partijen en politici vooruitgaan, die je nergens ziet, nog meer, die nog nooit opgekomen, laat staan verkozen zijn. Aan hen kan de bevolking dus zeker niets vragen, ermee spreken, etc.
Politicologen, die nochtans ook altijd beweren dat politici dichtbij en tussen de burgers moeten zijn, zouden hier eens wetenschappelijk onderzoek moeten aan wijden.
Stemmen de burgers niet voor een stuk virtueel, voor politici, die ze nog nooit gehoord en/of gezien hebben?”, vraagt
Ludwig Vandenhove/> zich luidop af.

Zelfs taart uitdelen op zondagmiddag tijdens de 3e ditie van het muziekfestival 'Candy for Eardrums' op Terbiest was erbij!