sp.a voert actie tegen de prijsverhoging van de Go-pass!

Aan de belangrijkste stations in Vlaanderen voert de sp.a actie tegen de sociaal onrechtvaardige prijsverhoging van de Go-pass.
Vanaf 1 februari 2009 wordt de Go-pass 10% duurder en het seniorenbiljet zelfs 25%.


Deze actie is een gezamenlijk initiatief van de socialistische jongerenbeweging Animo en de sp.a.

‘Via deze actie willen we ons ongenoegen uiten over deze domme en asociale maatregelen en vragen wij dat deze zo snel mogelijk zouden teruggedraaid worden.’, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Zo’n forse prijsstijging voor de meest kwetsbare groepen is ongezien en in tijden van dalende koopkracht onaanvaardbaar. Bovendien wordt er een verkeerd signaal gegeven voor wat het meer gebruiken van het openbaar vervoer betreft, zowel naar de senioren toe, als naar de jongeren toe.
Op die manier worden senioren en jongeren precies van het openbaar vervoer weggeduwd, in plaats van ze aan te trekken.
Het is helemaal onbegrijpelijk dat ondertussen de prijzen van het goederenvervoer en het internationaal reizigersvervoer niet stijgen.
Het lijkt of de regering zijn vliegtuigtaks heeft vervangen door een treintaks.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Zelf voerde ik mee actie op vrijdag 28 november 2008 aan het station in Hasselt. Grappig waren wel de reacties van de vele Truienaren, die de bus en de trein aan het station in Hasselt namen en zich afvroegen wat ik eigenlijk in Hasselt deed!”, aldus Ludwig Vandenhove.