Sint-Truiden geeft ook niet-rooms-katholieke uitvaartplechtigheden een plaats!

De stad Sint-Truiden stelt in de toekomst de Academiezaal ter beschikking voor niet-rooms-katholieke uitvaartplechtigheden. 

“Leven en dood, vreugde en verdriet: alle culturen, alle geloofsovertuigingen hebben er mee te maken.
Het is spijtig genoeg niet altijd zo gemakkelijk om deze gevoelens met anderen te delen op een plaats, die in overeenstemming is met een niet-rooms-katholieke geloofsovertuiging.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Tot nu toe ontbrak het aan een specifieke locatie in Sint-Truiden om burgerlijke plechtigheden of plechtigheden voor andere, niet-rooms-katholieke geloofsovertuigingen te doen.
Vanaf 1 april 2009 kan de Academiezaal hiervoor gereserveerd worden.
De nabestaanden kunnen op die manier in alle sereniteit afscheid nemen van hun geliefde.

Ook andere alternatieve, niet-kerkelijke vieringen zoals geboorte-, huwelijks- en lentefeesten, enz., kunnen er plaatsvinden.

“En nog dit: het is de verantwoordelijke sp.a-schepen
Filip Moers/>, die deze regeling heeft uitgewerkt na enkele gesprekken met de betrokkenen en verantwoordelijken van de andere, niet-rooms-katholieke geloofsovertuigingen en de vrijzinnigen. En toch heeft CD&V-schepen Bert Stippelmans het nodig geacht om ermee naar de pers ‘te lopen’. Zo wordt tegenwoordig in Sint-Truiden aan politiek gedaan en dan maar spreken over goed(!?) bestuur.”, aldus Ludwig Vandenhove.