Opnieuw fietsverlichtingsset voor alle leerlingen van het 6e leerjaar

De verkeersveiligheid, vooral bij kinderen/jongeren, is en blijft een prioritair aandachtspunt van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en van het stadsbestuur van Sint-Truiden.

 

 

Hierover is een artikel verschenen in Het Nieuwsblad van dinsdag 5 juni 2012.

Er worden jaarlijks verschillende acties rond verkeersveiligheid georganiseerd.  Zo is er de ‘Velodroomweek’, voorheen de ‘Week van de zwakke weggebruiker’.Tijdens deze actie krijgt elke leerling een fluorescerend hesje om voldoende op te vallen in het verkeer. Dit jaar kregen alle deelnemers eveneens een zadelhoes.

Omdat zichtbaarheid in het verkeer heel belangrijk is, bezorgt de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, in samenwerking met de drie gemeentebesturen, de leerlingen van het 6e leerjaar ook een fietsverlichtingsset. Deze sets werken op batterijen en laten fietsende en wandelende kinderen nog meer opvallen.
Kinderen kunnen deze lampjes als extra verlichting op de fiets plaatsen of aanbrengen op de boekentas en/of de kledij.

"Hoofdcommissaris-korpschef a.i. Jan Gielen en ikzelf staan erop, samen met iemand van de preventiedienst en een gemeenschapswacht, om deze fietsverlichtingssets persoonlijk gaan uit te delen in de diverse scholen.
De kinderen, leerkrachten en directies appreciëren dit enorm. En zo kunnen we weer een beetje aan sensibilisering doen.", zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Zie onder andere de teksten ‘Leerlingen van het 6e leerjaar krijgen weer fietsverlichtingsset!’ van 9 juni 2011 en ‘Velodroomweek: leerlingen, leerkrachten, directies en (groot)ouders weer enthousiast!’ van 11 mei 2012 op deze website.