Opendeur bij de gewestelijke brandweer Sint-Truiden

Op zondag 25 september 2011 organiseert de gewestelijke brandweer Sint-Truiden haar jaarlijkse opendeurdag.Dit jaar krijgt deze opendeurdag een extra cachet door het 150-jarig bestaan van de Sint-Truidense brandweer. Het is dan ook maar één van de activiteiten, die in dit kader georganiseerd worden.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Een eerste initiatief is al achter de rug.
De tentoonstelling, die officieel werd geopend tijdens de academische zitting op vrijdag 26 augustus 2011 tijdens de voorstelling van het boek ‘WATER & VUUR 150 jaar brandweer Sint-Truiden’, loopt vandaag ten einde. De expositie bevatte onder andere (oud)materieel, (oude) kledij, oude foto’s, recente foto’s genomen door Fotoclub Renovat en cartoons van Snarf en van KA3-Club Limburgse Kartoenisten.
Zie de tekst ‘Boek ‘WATER & VUUR 150 jaar brandweer Sint-Truiden’ is een feit’ van 26 augustus 2011 op deze website.
“KA3-Club Limburgse Kartoenisten heeft speciaal voor deze gelegenheid een serie cartoons over de brandweer gemaakt.
Net zoals ‘Begijntjes zonder gordijntjes’ zal ik trachten deze cartoons zoveel mogelijk ‘rond te laten reizen’ in het Vlaamse land, door alle brandweerkorpsen in Vlaanderen aan te schrijven.”, zegt
Ludwig Vandenhove/>.
Zie ook de teksten ‘Begijntjes zonder gordijntjes!’ van 2 april 2010, ‘Unieke opening van ‘Begijntjes zonder gordijntjes!’ van 8 april 2010 en ‘Sint-Truiden in Diest!’ van 13 oktober 2010 op deze website. 

Op donderdag 22 september 2011 is er de inmiddels de traditionele G-Day voor personen met een handicap, die georganiseerd wordt door ‘De Boerebloos’.
Net zoals in 2009, gaat deze G-Day door in de brandweerkazerne, Zepperenweg 26 te Sint-Truiden.
De gewestelijke brandweer Sint-Truiden werkt hier, zoals elk jaar, actief aan mee, samen met de stedelijke andersvalidenraad (STAR), het Koninklijk Stedelijk Feestcomité, de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de stad Sint-Truiden.
Zie onder andere de tekst ‘5e editie G-DAY andermaal groot succes!’ van 21 mei 2010 op deze website. 

Op zaterdag 24 september 2011 is er vanaf 19.00 uur een barbecue (inschrijven via het telefoonnummer 011-70 18 42, of via info.brandweer@sint-truiden.be.) met aansluitend bal populaire in de brandweerkazerne met live muziek door de covergroep X-Press-Delivery.

Op zondag 25 september 2011 is de brandweerkazerne OPEN voor het brede publiek van 10.00 uur tot en met 18.00 uur.
Buiten de traditionele activiteiten voor kinderen en volwassenen is er dit jaar in de voormiddag (vertrek om 11.00 uur ) een rondrit doorheen Sint-Truiden voorzien van historische en actuele brandweervoertuigen.
Rond 13.00 uur worden deze voertuigen in een static show opgesteld rond de brandweerkazerne.

Burgemeester
Ludwig Vandenhove/>:” Deze opendeurdag kadert in de ‘Veertiendaagse van de Veiligheid’ van de Federale Overheidsdienst (fod) Binnenlandse Zaken, die dit jaar als thema heeft ‘Vermijd brand aan het fornuis!’. In onze brandweerkazerne wordt dan ook een heuse keuken nagebouwd, zodat de bezoekers kunnen kennismaken met alle ‘keukengevaren’.

Deze jaarlijkse opendeurdag is de belangrijkste activiteit in het kader van het preventiebeleid dat we als gewestelijke brandweer Sint-Truiden voeren.
Zie de tekst ‘Preventie is ook belangrijk voor de brandweer’ van 17 september 2011 op deze website.

Zie onder andere de tekst ‘Opendeur bij de gewestelijke brandweer Sint-Truiden!’ van 23 september 2010 op deze website.

Hierover is wordt op woensdag 21 september ook een item uitgezonden op TVPubliek.