Cartoon: actie Grote Lenteschoonmaak!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.


De cartoons van 2005 en 2006 werden telkens tentoongesteld en gebundeld in een cartoonboek.
Wil je nog een exemplaar van het eerste cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ of van het tweede cartoonboek ‘Twee jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).

Actie Grote Lenteschoonmaak!

De stad Sint-Truiden wil zich voor 100% inzetten om de mooiste en properste stad te worden.
In het verleden werden we al eens uitgeroepen tot 3e properste stad van Vlaanderen en nu willen we voor de eerste plaats gaan!

Om Sint-Truiden zo schoon mogelijk te houden gaan we door op de ingeslagen weg. De stad Sint-Truiden heeft al grote inspanningen geleverd en blijft dat uiteraard doen.
Zo zijn er een 50-tal medewerkers die dagelijks de handen uit de mouwen steken om de straten en pleintjes proper te krijgen en te houden. 5 medewerkers staan continu in om sluikstort op te halen. Het sociaal tewerkstellingsproject ‘De Ploeg’ dat nu al instaat voor het opruimen van zwerfvuil wordt uitgebreid met 5 medewerkers om de oude kerkhoven milieuvriendelijk te onderhouden.
De wijkinspecteurs van de lokale
politie Sint-Truiden -/> Gingelom - Nieuwerken en stadswachten gaan dagelijks de straat op om op te treden tegen sluikstorters, graffitispuiters, wildplassers, etc.
De stad zet 7 dagen op 7 haar medewerkers in om de vuilbakjes leeg te maken (tijdens de winterperiode 6 dagen op 7). Alle straten worden 3 keer per jaar geborsteld. In de binnenstad wordt dagelijks (uitgezonderd op zondag) met de zwerfvuilstofzuiger de straten netjes gemaakt.
Ook het jongerenpartnership gaat zwerfvuil te lijf: 60 jongeren gaan met gele stadszakken en knijptangen op jacht naar rondslingerende papiertjes, blikjes, sigarettenpeuken,etc.
De groendienst zorgt ervoor dat het groen er netjes bij ligt.

Sint-Truiden rekent ook op haar bevolking om haar stad te laten schitteren: de verantwoordelijkheid van de overheid en de stad eindigt nu eenmaal ergens, het is dan aan de burger om haar of zijn verantwoordelijkheid op te nemen!

Er wordt daarom ook gestart met een speciale actie ‘Grote Lenteschoonmaak’. Er zal in de weken van 16 april tot en met 28 april GRATIS een aantal afvalfracties zoals grofvuil, elektrische toestellen, vast tapijt, etc. huis-aan-huis (op de dag van de ophaling van Groente-, Fruit- en Tuinafval) ingezameld worden. Gedurende deze weken kan de Truienaar ook gratis terecht op het containerpark.
Op zaterdag 21 april 2007 vindt de traditionele zwerfvuilactie en nieuw dit jaar de lentepoets plaats. Dit zijn minimaal 5 gezinnen die een properploeg vormen en het trottoir, de straat schrobben en poetsen, het onkruid verwijderen, etc. Elk deelnemend gezin wordt sowieso beloond met een gevulde bloembak van Forest Stewardship Council (FSC) gelabeld hout.

Heel deze actie wordt bekendgemaakt aan de hand van een originele folder die huis-aan-huis werd bedeeld.

Iedereen die haar/zijn steentje bijdraagt, ontvangt een beloning die helpt Sint-Truiden proper en mooi te houden. In de folder zit een waardebon die vanaf 17 april 2007 kan ingeruild worden tegen ofwel een beursje voor hondenpoepzakjes, ofwel stoffen handschoenen, ofwel een katoenen boodschappentas bij de cel leefmilieu, derde verdieping, Kazernestraat 13, 3800 Sint-Truiden. Het gaat in totaal om 9 000 geschenken (3 000 van elk).

Laten we samen gaan voor de properste stad van Vlaanderen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: