Boekenbeurs van en voor de Truienaren!

“Ik stel vast dat meer en meer Truienaren schrijven”, zegt burgemeester-federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove, “en dat is alleen maar toe te juichen in deze tijden van internet en andere moderne communicatietechnieken.
Gezien deze evolutie geldt de stelling, ‘wie schrijft, die blijft’, meer dan ooit.”


“Zelf heb ik ook altijd een enorme behoefte gevoeld om dingen neer te schrijven.
Getuige hiervan zijn onder andere de vele teksten, die ik schrijf voor deze website en/of toespraken, die ik zelf schrijf.
Teksten schrijven met een mooie vulpen doe ik zeker zo graag als rechtstreeks op pc ingeven”, aldus Ludwig Vandenhove.

Ludwig Vandenhove maakte zijn idee publiek bij twee activiteiten op zaterdag 3 november 2007: enerzijds was er de voorstelling van de 50e editie van het Maendachboekje, een tijdschrift met cultureel en geschiedkundig nieuws over Sint-Truiden en anderzijds was er de publicatie naar aanleiding van de onthulling van de grafsteen van ridder Renier Van Rijkel op het kerkveld van de abdij.
Concreet denkt Ludwig Vandenhove eraan om een soort boekenbeurs te organiseren met alle artikels en/of boeken, die over en/of door Truienaren geschreven zijn.
Rond deze boekenbeurs zouden er ook een aantal activiteiten georganiseerd worden, zoals lezingen, boekbesprekingen, etc.

Steeds meer Truienaren schrijven, van poëzie over brochures tot boeken.
Waarom hier eens geen inventaris van maken en de toerist en de Truienaar kennis laten maken met al deze werken?