Wielrenners zien af!

“Wielrenners zien af, dat heb ik afgelopen zondag nog zelf kunnen ervaren bij de aankomst van Brussel-Zepperen in deelgemeente Zepperen (Sint-Truiden)”, aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Ja, het is voor mij een traditie, maar dit keer was het bijzonder koud, binnen en buiten de biertent…”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Koude temperaturen tegen het vriespunt, regen, hagel, enz.
Sommige wielrenners waren onderkoeld en moesten van hun fiets afgeholpen worden en binnengedragen worden.
Diegenen, die de aankomst bereikten, zagen ‘blauw van de kou’.

En dan hoor je sommige andere sportmensen klagen om de voetballers niet te noemen: veel minder afzien en veel meer verdienen.

Na de eerste wielerwedstrijden in Brustem op zondag 28 februari 2016, is met Brussel-Zepperen het wielerseizoen in Sint-Truiden nu ook echt op gang gekomen.”  

De wielerklassieker voor beloftes en elites zonder contract Brussel-Zepperen werd gewonnen door Michael Goossens en Senne Leysen, die hand in hand over de eindstreep reden.
De Nederlander Jarno Mobach won de wedstrijd Zepperen-Zepperen voor juniores. Jordi Meeus won de spurt van de groep en werd vierde, en daarmee beste Limburger.
Winnaar bij de nieuwelingen was Joris Haex, vorig jaar eerstejaars en één van de betere nieuwelingen in deze koers. Hij versloeg in de eindsprint Tim Brams.

Zie ook Het wielerseizoen 2016 van 01-03-2016 en Brussel-Zepperen van 09-03-2015 op deze website.