We zijn er nog niet!

Dat zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove naar aanleiding van de recente cijfers voor Limburg rond de CO2-uitstoot.

“Het wordt vervelend om als politieker steeds opnieuw te moeten uitleggen dat dit een permanente inspanning zal zijn, terwijl de (positieve) resultaten maar traag vorderen”, zegt Ludwig Vandenhove.
“We kunnen ons natuurlijk afvragen hoever we nu zouden staan indien we al de gedane inspanningen niet zouden gerealiseerd hebben. Bovendien doet de houding van de president van de Verenigde Staten Donald Trump hier ook geen goed aan.

Om het in een beeld samen te vatten: de Limburger doet het thuis goed, maar het loopt verkeerd als zij/hij zich verplaatst en op de werkvloer.

De overheid moet in een aantal domeinen afstappen van het vrijblijvende en de moed hebben om bepaalde maatregelen op te leggen.”

Hieronder vindt u de bijdrage en De Kern  in Het Belang van Limburg van woensdag 23 augustus 2017, die hierover handelen.






Zie ook 2de Limburgse Klimaattop van 19-08-2017, Gratis QuickScans voor Limburgse KMO’s van 06-07-2017, ESCOLIMBURG2020 van 03-04-2017 en Limburg wordt pas volledig klimaatneutraal in 2050! van 22-07-2014 op deze website.