Vijver en zandwal aan het Provinciaal Natuurcentrum (PNC)

De afgelopen maanden onderging de onmiddellijke omgeving van de gebouwen, waar sedert 2013 het PNC gevestigd is, een ingrijpende metamorfose.

Gedeputeerde van Natuur Ludwig Vandenhove: "Er is een vijver uitgegraven, die gevuld is met regen- en grondwater. Bovendien werd er een zandwal aangelegd, waarin  inmiddels reeds honderden grijze zandbijen een onderkomen vonden.

De komende maanden en jaren zal de omgeving op een natuurlijke manier verder evolueren.
Met dit initiatief zal vanuit het PNC dag aan dag kunnen opgevolgd worden hoe de biodiversiteit zich ontwikkeld door de aanleg van deze vijver met zandwal.

Deze vijver is een bijkomende stapsteen in de verbinding tussen de natuurgebieden Het Wik en De Maten, twee natuurgebieden van ecologische topkwaliteit. Bovendien biedt hij een bijkomende troef om kinderen en jongeren, die een educatief bezoek brengen aan het PNC, actief en in de buitenlucht actief bezig te houden."

Op maandag 2 mei 2016 kwam de eerste klas op bezoek (5dejaarsleerlingen van basisschool Stippe Stap uit Waterschei, Genk).

Hieronder vindt u de perstekst. 



Zie ook Project ‘Natuur over Stapstenen’  van 02-05-2016  en Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) is verhuisd van 24-10-2013 op deze website.