Uitwisselingsstudent uit Peru in de Kamer van Volksvertegenwoordigers met Ludwig Vandenhove!

Sergio Sifuentes is een uitwisselingsstudent uit Peru, die gedurende een jaar bij de familie Robijns-Dompas in Sint-Truiden verblijft.
Hij is leerling aan de Katholieke Centrumscholen Sint-Truiden (KCST). Op donderdag 14 februari 2008 heeft hij burgemeester-federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove vergezeld naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers.
Naast het volgen van de parlementaire werkzaamheden heeft hij er ook kunnen zien hoe Ludwig Vandenhove de onderscheiding ‘Ridder in de Leopoldsorde’ kreeg opgespeld.
(Zie hierover ook de tekst ‘Onderscheiding Ridder in de Leopoldsorde voor Ludwig Vandenhove!’ op deze website).
Het was een leerrijke ervaring voor de jongeman uit Peru om te kijken hoe ons Belgisch parlementair systeem werkt.

Voortaan wordt er in het stedelijk informatieblad ook ruimte vrijgemaakt voor uitwisselingsstudenten, die van elders in de wereld naar Sint-Truiden komen of voor Truienaars, die naar elders in de wereld trekken.
Zo zal ook Sergio Sifuentes aan bod komen.
In de maand maart kwamen enerzijds Hannelore Depydere en Rob Sweldens in het informatieblad aan bod, die gedurende 9 maanden 6 Latijns-Amerikaanse stedenbandgemeenten bezoeken in opdracht van 6 Vlaamse steden en gemeenten, waaronder Sint-Truiden.
Anderzijds was er het artikel over Sofie Poncelet, die voor haar studie tot 16 juni 2008 in/> Ecuador verblijft waar zij meewerkt aan projecten in opdracht van de Nederlandse stichting ‘Kinderen van Ecuador’.
(Zie hierover ook de tekst  ‘Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!’- editie maart, op deze website).

Ludwig Vandenhove neemt regelmatig studenten, ook autochtone Truienaren, mee naar het federaal parlement in Brussel.
Interesse? Een eenvoudige e-mail naar burgemeester@sint-truiden.be of een telefoontje naar tel. 011-70 14 44 volstaat.