SPOTS november 2010 in de brievenbus!

Deze dagen valt SPOTS, het periodiek tijdschrift van sp.a Sint-Truiden, weer in de brievenbus.

Naast een aantal Vlaamse en Limburgse dossiers, wordt er vooral aandacht besteed aan Sint-Truidense politieke items.

 

Het hoofdartikel handelt over de voortrekkersrol van Sint-Truiden, dankzij de sp.a, op het vlak van sociale economieprojecten.

 

 

“De stad Sint-Truiden is altijd van een dubbel doel uitgegaan: zorgen voor werkkansen voor wie niet op de reguliere markt aan de slag kan én via de sociale economieprojecten de dienstverlening vanuit de stad verbeteren. Zo wint iedereen bij sociale economie. 
Zorgen dat mensen via tewerkstelling een inkomen kunnen verdienen is de beste garantie om hen uit de armoede te houden of te halen. “, zeggen bevoegd schepen
Els Sneijers en burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

Hieronder vindt u het integrale voorwoord dat Ludwig Vandenhove schreef voor deze editie van SPOTS.

 

 

Beste Truienaar,

 

 

U hebt de nieuwe editie van SPOTS, het periodiek tijdschrift van sp.a Sint- Truiden, in handen.
Sp.a Sint-Truiden en de diverse nevenorganisaties zijn springlevend.
De goede uitslag bij de parlementsverkiezingen van 13 juni 2010 (met 24,79 % de sterkste partij in het kanton!) en de talrijke succesvolle activiteiten van de voorbije maanden met telkens veel volk, zoals ‘Feesten met de Burgemeester’, de eetdagen van fractieleider Marleen Thijs en het bal van schepen
Filip Moers liegen niet.

De bevolking heeft vertrouwen in sp.a Sint-Truiden en laat dit duidelijk blijken.
Ondanks de moeilijke politieke omstandigheden – met sp.a in feite in de oppositie, gezien het feitelijk akkoord tussen CD&V en Open VLD - blijven wij constructief de stad meebesturen met vooral aandacht voor realistische en betaalbare projecten op maat van de bevolking.
Zelfs wie de politiek van veraf volgt, beseft elke dag meer dat CD&V en Open VLD een akkoord hebben tegen Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!). De stem van de kiezer telt blijkbaar niet meer mee!
Wij zullen als sp.a verder blijven werken voor de stad Sint-Truiden, zodat de kiezer zich binnen 2 jaar duidelijk kan uitspreken. Zelfs vooraf getekende akkoorden kunnen maar uitgevoerd als de betrokken partijen van de kiezer voldoende stemmen krijgen om een meerderheid te vormen.
De sp.a Sint-Truiden heeft ook wat dat betreft vertrouwen in de Truienaar!

 

 

Veel leesgenot.

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester