Slottententoonstelling Kiezen voor Kunst

Afgelopen weekend (vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017) vond de eindtentoonstelling plaats van Kiezen voor Kunst in Sint-Truiden.
Het initiatief ging door in de Sint-Jozefskerk, Duifhuisstraat 99 in Sint-Truiden. 

"Ook deze editie heeft nog maar eens bewezen dat Kiezen voor Kunst een ijzersterke formule blijft. Met andere woorden, niet-professionele kunstenaars de kans geven om gratis, laagdrempelig en in de eigen omgeving hun werken tentoon te stellen", zegt initiatiefnemer Ludwig Vandenhove.

"De slottentoonstelling in de Sint-Jozefskerk bewijst voor mij eens te meer dat er veel te veel theoretisch gepraat en gestudeerd wordt over de herbestemming van de kerken. 
Gewoon doen: aan één kant van de kerk kan de eucharistieviering doorgaan, aan de andere kant een tentoonstelling, zoals nu bij Kiezen voor Kunst.
Bij de lokale tentoonstelling in Wilderen (Onze-Lieve-Vrouw-kerk, Wilderenlaan) hebben we dezelfde ervaring gehad. (1)

Bedankt aan alle deelnemende kunstenaars, de Curieus-bestuursleden in het algemeen en voorzitster Ann Knaepen in het bijzonder." 

(1) Kiezen voor Kunst. www.ludwigvandenhove.be, 03-05-2017.

Zie ook Eindtentoonstelling Sint-Truiden Kiezen voor Kunst van 03-10-2017 en Cartoon: ‘Er is wel degelijk een toekomst voor de kerken!' van 07-07-2011 op deze website.