Sint-Truiden niet langer diervriendelijkste gemeente van Limburg

De stad Sint-Truiden tuimelt van plaats 1 (1) naar plaats 16 (2) in de Limburgse rangschikking van diervriendelijke gemeenten of steden. (3)

"Spijtig", zegt gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove. "Maar het bevestigt het gebrek aan beleid en initiatieven rond dierenwelzijn gedurende de laatste 6 jaar in Sint-Truiden.

Wij zetten als sp.a Sint-Truiden niet voor niets in op een echt lokaal dierenwelzijnsbeleid in ons verkiezingsprogramma en geven dit concreet gestalte met Line Caudry (12de plaats) en Philip Zurinckx (11de plaats) als kandidaten.

Enkel al de afgenomen aandacht van de dierenpolitie voor voorvallen met dieren is typerend voor de huidige gang van zaken. En dit terwijl de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken een beroep kan doen op heel wat inwoners - een heus netwerk - om regelmatig zaken te signaleren. 
Dierenwelzijn leeft nu eenmaal sterk bij de bevolking."  

Zie www.kiezenvoordieren.be.

 

(1) Sint-Truiden moet diervriendelijk(st)e stad blijven! www.ludwigvandenhove.be, 04-10-2012.
(2) https://www.gaia.be/sites/default/files/paragraph/files/2018_-_rapport_nl.pdf.  
(3) Bilzen is diervriendelijkste gemeente van Limburg (maar wel pas in tweede zit). Het Belang van Limburg, 21-09-2018, p. 6.

Zie ook Memorandum dierenwelzijn - in 13 stappen naar een diervriendelijke gemeente van 04-07-2018 en Dierenwelzijn: belangrijk item bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 11-06-2018 op deze website.

Foto: Erik Jamar