Schoolbezoek Merlijn Tongeren

Op woensdag 26 april 2017 bracht gedeputeerde Ludwig Vandenhove een bezoek aan de basisschool van het GO! (Gemeenschapsonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap), Sacramentsstraat 70 in Tongeren.

De aanleiding: Merlijn is 1 van de 6 Limburgse scholen, die in 2016 de Groene Vlag kregen.

“Ik blijf dit plezant vinden: werkbezoeken aan scholen met enthousiaste kinderen en leerkrachten. In Tongeren was het ook weer zo.
Kinderen, leerkrachten en andere personeelsleden en directie zijn enorm dankbaar als ze hun realisaties kunnen tonen en hiervoor geapprecieerd worden.
Soms ontdek ik in die Milieuzorg Op School (MOS) echte ‘uitvindingen’, zoals in Merlijn Tongeren een plastic-fles met gaatjes in de dop, zodat die als gieter kan gebruikt worden. Of hoe PET-flessen een tweede leven krijgen.

Heel de school zong uit volle borst op de speelplaats hun eigen gemaakt MOS-lied met als refrein ‘Merlijn, Merlijn, een school die er mag zijn. We leren en we spelen en we vinden het hier fijn!’.
Het is een door de school eigen geschreven en gecomponeerd liedje.

Leerlingen en leerkrachten toonden fier hun tuinprojectjes.
Het 6de leerjaar maakte ons wegwijs in hun First Lego League-project, waarmee ze zelf een reis naar de Verenigde Staten in de wacht sleepten", zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.

Zie ook www.techniekpromotie.be.

Zoals bij alle Groen Vlag-Scholen overhandigde Ludwig Vandenhove nog een cadeaubon van 100 euro bij een OXFAM-Wereldwinkel voor een viermoment met de hele school.

Zie onder andere Groene Vlag in Meeuwen-Gruitrode en Groene Vlag in As van 01-04-2017 op deze website.