Rubber Recycling krijgt milieuvergunning

Op donderdag 9 januari 2014 kende de Limburgse deputatie op voorstel van gedeputeerde Ludwig Vandenhove een milieuvergunning tot 2025 toe aan Rubber Recycling uit Overpelt.
Rubber Recycling recycleert autobanden en had een uitbreiding van opslagcapaciteit en een verhoging van de toegelaten verwerkte hoeveelheden per jaar gevraagd.

Overleg en wederzijds begrip tussen privé-bedrijven en overheid is belangrijk bij het aanvragen en/of afleveren van milieuvergunningen.
De milieuvergunning van Rubber Recycling is hier een goed voorbeeld van.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u het persbericht.

Rubber Recycling uit Overpelt toch een milieuvergunning

Op voorstel van gedeputeerde voor Milieu en Natuur Ludwig Vandenhove heeft de Limburgse deputatie op donderdag 9 januari 2014 dan toch  een milieuvergunning toegekend aan het bedrijf Rubber Recycling uit Overpelt voor de recyclage van autobanden.

In eerste instantie had de brandweer een ongunstig advies gegeven omwille van de brandveiligheid. Ook de gemeente trad het ongunstig advies van de brandweer bij.

Na overleg met de brandweer komt Rubber Recycling nu tegemoet aan de voorwaarde opgelegd wordt, namelijk dat het bedrijf een keuringsverslag van de sprinklerinstallatie bezorgt door een erkend onafhankelijk keuringsorganisme.

Zowel de brandweer als het gemeentebestuur hebben bijgevolg een (nieuw) gunstig advies afgeleverd in het kader van de lopende procedure.
Gedeputeerde Ludwig Vandenhove: “Nu het dossier zowel milieutechnisch als brandweertechnisch in orde is, en zowel de gemeente als de brandweer achter het dossier staan, is het voor de deputatie geen enkel probleem om aan Rubber Recycling een vergunning af te leveren geldig tot april 2025.

 

Zie onder andere Toch milieuvergunning voor Rubber Recycling. www.internetgazet.be/overpelt, 14-01-2014. Milieuvergunning voor Rubber Recycling in Overpelt. www.limburg-actueel.be, 14-01-2014. Overpelts recyclagebedrijf mag toch open blijven. www.madeinlimburg.be, 14-01-2014. Rubber Recycling mag meer autobanden verwerken. Het Belang van Limburg, 15-01-2014, p. 24. RubberRecycling krijgt dan toch milieuvergunning. Het Nieuwsblad, 15-01-2014, p. 28.

Zie ook Rekening houden met gemeenten van 09-12-2013 op deze website.