Proclamatie Hogeschool PXL

“Het einde van het school- of academiejaar is de periode van proclamaties”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Voor de leerlingen en/of studenten en hun familie een belangrijke gebeurtenis, voor ons als politici een uitgelezen moment om de onderwijswereld in de brede zin van het woord te ontmoeten.

Op zaterdag 1 juli 2023 was het de traditionele proclamatie van de Limburgse Hogeschool PXL in Kinepolis Hasselt, Via Media 1.

Tamila Arzhieva uit Sint-Truiden kreeg de prijs voor het beste eindwerk in de richting Rechtspraktijk, een afstudeerrichting van de bachelor in het bedrijfsmanagement.
Titel: ‘Ontoerekeningsvatbaarheid van gedetineerden binnen het Belgisch strafrecht’ met als promotor DIrk Selis. Omdat ik deel uitmaakte van de jury bij de verdediging van deze thesis kreeg ik ook de gelegenheid om de prijs uit te delen.

Een zeer interessant thema, waarop perfect nog verder kan gewerkt worden.
Ik heb inmiddels als gemeenschapssenator een aantal bijkomende cijfers opgevraagd aan Vice-eersteminister en minister van Justitie en Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Misschien zit er wel een wetenschappelijk en/of politiek artikel in.”

Hieronder vindt u de inleiding, die gegeven werd voor de uitreiking van de bijzondere prijs.