Plastiekafval bij carnaval: preventie en sensibilisering werkt

"Onder invloed van afvalkunstenaar Toon Eerdekens heeft de provincie Limburg de afgelopen jaren op een bescheiden manier mee de gemeenten gesensibiliseerd om minder plastiek uit te werpen tijdens carnavalsoptochten", zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.

"Als ik zie hoeveel Limburgse gemeenten nu daaromtrent kleinere of grotere initiatieven nemen, wordt nog maar eens bewezen dat preventie en sensibilisering wel degelijk werken.
Zaken en toestanden verbieden, hebben maar zin als er er voldoende kan gecontroleerd worden.

Ik zie dezelfde tendens bij het reglementeren van het gebruik van vuurwerk in gemeenten om zoveel mogelijk dierenleed te vermijden. Dat is dus een goede tendens.

De Limburgse afvalintercommunale Limburg.net heeft dit jaar eveneens een hele campagne opgezet onder de titel 'Samen voor de schoonste stoet van ‘t land'.
In een speciale editie van het 'Schoonste Magazine' zijn er inspirerende voorbeelden te vinden uit binnen- en buitenland en een heleboel praktische tips voor een schoner carnaval. Bovendien lanceren ze een origineel carnavalslied 'Ruim op met carnaval'.
U kan de editie met de carnavaltips hier bekijken.

Ik hoop dat Toon Eerdekens gelukkig is met deze evolutie.

Ik wens iedereen een plezierige en duurzame carnavalsperiode."

 

Zie Samen voor de schoonste stoet van’t land. www.limburg.net.

Zie ook Zwerfvuil moet aangepakt worden aan de bron van 22-09-2017 en Kunstwerken afvalkunstenaar Toon Eerdekens in provinciehuis van 14-03-2014 op deze website.

 

 

 

 

 

Tags: