Naomi Martens behaalt brons op het wereldkampioenschap (WK) handboogschieten

De 19-jarige Naomi Martens uit Alken, lid van de Koninklijke Handboogschuttersmaatschappij ‘De Ware Vrienden’ uit Sint-Truiden, won vorige week bij de junioren op het WK boogschieten te Legnica (Polen) de bronzen medaille in de discipline compound dames.


Op maandagavond 29 augustus 2011 werd zij in het clublokaal van ‘De Ware Vrienden’ op het domein Terbiest officieel ontvangen door haar supporters , (bestuurs)leden en sympathisanten van de club.

Lijst Burgemeester (sp.a-Groen!) was ook weer present: fractieleider
Marleen Thijs/>, de schepenen
Filip Moers/> en
Johnny Vangrieken/> en burgemeester
Ludwig Vandenhove/> waren aanwezig om Naomi persoonlijk te feliciteren met haar puike prestatie.

In de loop van de maand september hangt er een spandoek voor Naomi aan het stadhuis op Grote Markt van Sint-Truiden.
Zo’n spandoek wordt telkens bevestigd aan het stadhuis of aan het stedelijk sportcomplex Sint-Pieter als er een Sint-Truidense sportploeg en/of een individuele sporter een opmerkelijke prestatie levert.
Naomi zal ook gehuldigd worden tijdens de jaarlijkse kampioenenviering.

“Proficiat aan Naomi!.”, zeggen schepen van sport
Bert Breesch/> en burgemeester Ludwig Vandenhove.
“Het betekent een enorme stimulans voor de boogschietsport in Sint-Truiden en het is nog maar eens het bewijs dat in Sint-Truiden alle sporten, ook de minder populaire, dezelfde steun krijgen.”

Hierover is onder andere een item verschenen in het nieuws van TVLimburg (TVL) op dinsdag 30 augustus 2011. De uitzending kan nog bekeken worden op www.tvl.be.