Limburg niet benadelen!

“Er is een nieuw inburgeringstraject in Vlaanderen.
Het gaat om de uitbouw van een sociaal netwerk voor nieuwkomers, onder andere via buddy’s en/of vrijwilligerswerk”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Limburg zou benadeeld worden bij de toekenning van de financiële middelen, omdat dit gebeurt per regio, zoals Vlaanderen die afgebakend heeft.
Onze provincie wordt gelukkig beschouwd als één regio. En bij de totstandkoming van dat decreet heeft viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) toegezegd dat deze nieuwe territoriale indeling niet gebruikt zou worden als basis voor financiering, want dan zou Limburg telkens maar één bedrag krijgen in tegenstelling tot andere provincies, waar meerdere regio’s zijn. (1)

Breekt minister Bart Somers zijn woord? Zal er in de toekomst bij de financiering van bepaalde beleidsdomeinen toch rekening gehouden worden met de regio’s?”

Ik ondervroeg de minister tijdens de Commissie voor Binnenlands Bestuur, Gelijke Kansen en Inburgering op dinsdag 6 juni 2023. (2)