Landschapsdoedag 2016

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove ging op zondag 4 september 2016 langs op de Landschapsdoedag in het park Rooierheide in Diepenbeek.

De Landschapsdoedag is een organisatie van de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH), dit jaar in samenwerking met de vzw Natuurpunt en de gemeente Diepenbeek.
Er was onder andere de officiële opening van de nieuwe vlonder, die met financiële steun van de provincie Limburg is tot stand gekomen in het kader van het (educatieve) project ‘stapstenen voor de boomkikker’ (binnen het reglement betreffende de subsidiëring van biodiversiteitsprojecten).

"Dit reglement ter bevordering van de biodiversiteit laat toe om praktische, kleinschalige natuurprojecten te realiseren", zegt Ludwig Vandenhove. “Deze moeten de Limburgse natuur ten goede komen. Maar ook initiatieven die mensen warm maken voor de biodiversiteit of educatieve pakketten komen in aanmerking.”

 

 

Zie onder andere 60 jaar De Maten en Landschapsdoedag van 02-09-2016 en Biodiversiteitssubsidies voor negen bijenprojecten van 02-08-2016 op deze website.