Lancering gratis quickscans voor kmo’s

Op dinsdag 13 december 2016 vond het persmoment ter lancering van de gratis quickscans voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) plaats bij Engels Logistics IZ (Schemkensstraat 15 in Beringen).
Gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove was aanwezig en verzorgde het welkomstwoord.

Greenville directeur Kris Asnong, voorzitter Voka – Kamer van Koophandel (KvK) Limburg Francis Wanten en gedeputeerde  van Leefmilieu Ludwig Vandenhove reikten de hand uit naar bedrijven die bewust(er) willen omgaan met het milieu.

De provincie Limburg onderneemt heel wat klimaatacties naar verschillende doelgroepen waaronder de Limburgse bedrijven.

Maar we willen meer bereiken en streven ernaar om bedrijven over te halen tot klimaatvriendelijke aanpassingen en investeringen, ook de kleinere kmo’s”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Investeren in milieuvriendelijke maatregelen houdt niet alleen een winst op vlak van milieu in, maar vaak op korte termijn ook al een financiële winst.
Dat willen we aantonen met de quickscans die we vandaag aan 30 bedrijven gratis aanbieden en waarvoor de provincie Limburg 50 000 euro subsidie uitgetrokken heeft.”

Eén dag voor de afsluitende Vlaamse klimaattop op donderdag 1 december 2016 werden 234 Vlaamse engagementen voor het klimaat geteld, van bedrijven en bedrijfssectoren, van onderzoeksinstellingen en middenveldorganisaties en van de Vlaamse overheid zelf (1).

Ook in Limburg wil ik naar aanleiding van de tweede Limburgse klimaattop in 2017 met de bedrijven nog een stap voorwaarts zetten naar klimaatneutraliteit.
Niet alleen moeten we de resultaten van de inspanningen die bedrijven reeds geleverd hebben in kaart brengen, maar ook onze Limburgse bedrijven overtuigen tot een concreet engagement.

Een volgende stap in de samenwerking met Voka – KvK Limburg kan de overgang zijn van de gratis analyse (quickscans) naar gratis begeleiding in de uitvoering van de nodige aanpassingen.
Bij de gratis analyses van woningen (‘De Huisdokter’) hebben we vastgesteld dat een volgende drempel de uitvoering van de aanpassingswerken en alle overlast die dit met zich meebrengt is. Zo moeten bedrijven de garantie hebben dat hun werking niet zal lijden onder de aanpassingswerken. Hier kan een logisch vervolgproject van de quickscans hulp in voorzien.
Waarom geen ‘Bedrijfsdokter’ bijvoorbeeld?”

Hieronder vindt u het persbericht.

(1) Grote klimaatbeloftes, maar waar blijft transportsector? De Standaard, 30-11-2016, p. 1.

 

Zie onder andere Quickscans helpt bedrijven energie te besparen. www.tvl.be/nieuws, 13-12-2016. Gratis quickscan leert 30 Limburgse KMO's hoe ze milieuvriendelijker kunnen werken. www.hbvl.be, 13-12-2016.

Zie ook De Huisdokter werkt van 25-11-2016 en Ludwig Vandenhove in Bedrijvig Limburg van 08-12-2016 op deze website.