Laatste proclamatie Limburgse bestuursschool

Op woensdag 28 mei 2014 vond de laatste proclamatie van de Limburgse bestuursschool plaats in het Nieuw Administratief Centrum (NAC), Pastorijstraat 30 in Houthalen-Helchteren in aanwezigheid van burgemeester Alain Yzermans en gedeputeerde bevoegd voor het Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT) Ludwig Vandenhove.

Tijdens de vorige legislatuur heeft de Limburgse deputatie beslist om de bestuursschool af te bouwen. Vandaar dat dit nu de laatste proclamatie was.
De Limburgse bestuursschool werd officieel opgericht in 1937.

“Ik respecteer de keuze van de vorige deputatie, maar wij moeten als provinciebestuur betaalbare en laagdrempelige cursussen blijven aanbieden aan de  ambtenaren bij de Limburgse gemeentebesturen.”, zegt  Ludwig Vandenhove.

Ambtenaren hebben hun eigen technische kennis en achtergronden, maar zijn vaak niet op de hoogte van de desbetreffende overheidswetgeving, algemeen of specifiek, die in hun domein geldt. En dit geldt voor alle niveaus.  Bovendien wordt er zo een netwerk uitgebouwd, waarbij ze op mekaars know-how en praktische kennis beroep kunnen doen.
Met de oprichting van de School for Excellence hopen we aan die behoefte tegemoet te komen.

De proclamatie vond plaats in de trouwzaal van het NAC.
Voordien was er een rondleiding geweest.

 

Zie ook  ‘Limburg School for Excellence’ van 13-12-2013 op deze website.