Laat de maskers eindelijk afvallen!

Wat is er nog meer nodig om de (eind)bedoeling van de Vlaams nationalisten-het einde van België- duidelijk te maken?

“Een keiharde Vlaams-nationalist? Ja, voor mij beantwoordt Vlaams minister-president Jan Jambon aan die definitie” (1), zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove.
“En zelfs met een zwart randje.”

DE TIJD bracht in de weekendeditie van zaterdag 28 december 2019 een uitgebreid portret van Jan Jambon.
Hij werd 2 weken gevolgd en er werden ook een aantal bevoorrechte getuigen, goede kennissen en naaste medewerkers, aan het woord gelaten. (1)

“Ik zie nu nog beter dat België niet werkt.”
“Ik heb het verhaal gehoord van een familie die meteen een huis kon kopen van dat kindergeld. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?”
“Op een bepaalde manier komt die blokkering ons wel goed uit, ja.”
“Als eerste stap wil hij dat het Vlaams parlement zich snel in een commissie buigt over de technische uitwerking van fiscale autonomie en homogene bevoegdheidspakketten. Dan liggen de teksten klaar als het confederalisme ook federaal op tafel komt. En dat kan weleens sneller dan verwacht zijn, denkt hij, mochten er vervroegde verkiezingen komen.”

Het zijn maar enkele uitspraken en citaten van Jan Jambon uit dat artikel.

Voor mij is het duidelijk.
De N-VA wil de onbestuurbaarheid van België forceren”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Bij nieuwe verkiezingen rekenen zij op een feitelijke meerderheid in Vlaanderen van Vlaams Belang en hun eigen partij, zodanig dat zij feitelijk over een blokkering beschikken.
Wie dat niet wil zien, is ofwel naïef, ofwel ongeïnteresseerd, ofwel dom, ofwel stekeblind, ofwel van slechte wil.
Het is niet voor niets dat Catalonië hun grote voorbeeld is.

Aan de andere partijen: vorm dus zo snel mogelijk een regering zonder hen, maak compromissen, VERTREK, zodat het vertrouwen van de burger in de politiek hersteld zou kunnen worden.

Wanneer gaan de ogen van de politici eindelijk open? Als het te laat is?
Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten verdient navolging met haar uitspraak ‘als de N-VA graag een minderheidsregering wil, dat ze die dan maakt’ (2)”.