Kunst en parkeerplaatsen voor personen met een handicap

sp.a-gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove stelt voor om naar het voorbeeld van een aantal andere gemeenten en steden in Vlaanderen systematisch de parkeerplaatsen voor personen met een handicap extra te accentueren via het project 'Parkeerkunst'.
'Parkeerkunst' wil via kunstenaarsduo's (telkens één artiest met een handicap en één zonder) deze specifieke parkeerplaatsen laten omtoveren tot kunstwerken.

"Met zulk initiatief kunnen aandacht voor personen met een handicap in het verkeers -en parkeerbeleid en kunst ideaal gekoppeld worden", zegt Ludwig Vandenhove.
"We kunnen hier de Sint-Truidense verenigingen, de Sint-Truidense Andersvaliden Raad (STAR) en de Academie Beeld bij betrekken. Zelfs de buurten waar zich zulke parkeerplaatsen bevinden, kunnen betrokken worden, bijvoorbeeld via bestaande buurtcomités.

De stad Sint-Truiden heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld qua parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Zo waren we de eerste stad, die via de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken parkeerkaarten van overleden personen met een handicap terugvroeg en waren we een van de eerste steden, die personen met een handicap gratis liet parkeren op betaalparkeerplaatsen en extra-borden plaatsten ‘Als je mijn plaats neemt, neem dan ook mijn handicap’.
Met deze actie kan deze rol verdergezet worden.

Ik hoop dat het college van burgemeester en schepenen op mijn voorstel zal ingaan."   

 

Zie onder andere Vandenhove pleit voor parkeerkunst. Het Laatste Nieuws, 08-01-2015, p. 19.

Zie ook Respecteer personen met een handicap! van 03-06-2012 op deze website.