Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad dat u hier kan nalezen.

 

 

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

“Een gezond en voorspoedig 2011 voor allen, die u dierbaar zijn en wat meer tijd en stilte in deze steeds sneller evoluerende en ‘hardere’ maatschappij: dat zijn mijn nieuwjaarswensen!”

Voorwoord infoblad januari 2011.

 

 

 

Beste Truienaar

 

De winters worden blijkbaar langer en strenger.
Zou dit met de klimaatverandering te maken kunnen hebben?

 

 

Alleszins zullen we er moeten aan wennen en dat schijnt niet evident en simpel te zijn.
Logisch, want een burger past niet zomaar haar/zijn gedrag aan.
Als stadsbestuur merken we dit, net zoals de Vlaamse overheid en andere gemeenten en steden. Immers, ondanks de toenemende inspanningen om meer en sneller in te spelen op ijzel- en/of sneeuwoverlast, lukt dit niet om verschillende redenen: tekort aan strooizout, te veel strooien is niet goed voor het milieu, strooien als de sneeuw al aangevroren is en/of op plaatsen waar weinig verkeer komt, heeft nog weinig of geen zin, etc.
Voor Sint-Truiden speelt dan specifiek nog eens mee dat we qua oppervlakte de grootste stad van Limburg zijn.

 

 

En toch zullen we dit moeten gewoon worden, omdat het technisch en qua personeel niet anders gaat (zie hierboven), maar vooral ook omdat veel burgers vinden dat de overheid, dus tevens de stad Sint-Truiden, er altijd onmiddellijk moet zijn, maar niet bereid zijn om hiervoor (belastingen) te betalen.
Uit de geschiedenis zouden we moeten leren dat de natuur uiteindelijk altijd wint!

 

 

Beste inwoners, beleid en personeel van de stad Sint-Truiden doen er alles aan om bij ijzel, sneeuw en/of vriesweer wegen en fietspaden zo snel mogelijk vrij en veilig te krijgen.
We hebben recent zelfs nog een aantal bijkomende maatregelen genomen om bejaarden en personen met een handicap tegen een voordelig tarief en/of via de bestaande buurtcomités te helpen hun stoep proper te maken (zie pagina 16). Wij rekenen dan ook op uw begrip voor de komende weken en maanden als de strenge winter aanhoudt.

 

 

Ik wil eveneens uw aandacht nog eens trekken op het project ‘Sint-Truiden hartveilig!’.
Als stad Sint-Truiden beschikken wij over 11 Automatische Externe Defibrillators (AED’s) en zijn daarmee koploper in Vlaanderen.
De volgende stap is nu dat zoveel mogelijk Truienaren (gratis) opgeleid worden om deze AED’s te gebruiken en op die manier potentiële slachtoffers en/of overlijdens te voorkomen (zie pagina 29).

 

 

Januari is de maand van de nieuwjaarswensen, vaak goed bedoeld, maar niet altijd gemeend.
Ik zeg elk jaar hetzelfde: dat het eens anders mag zijn als we wensen uitwisselen en iets langer zouden stilstaan bij wat we mekaar wensen.

 

 

Ik wens u, uw familie en allen, die u dierbaar zijn een voorspoedig 2011, vooral een goede gezondheid, en voor het overige dat al uw dromen en verlangens mogen uitkomen.
En misschien nog dit: ik wens u wat meer tijd en stilte in deze steeds sneller evoluerende en ‘hardere’ samenleving.

 

 

Tot op de nieuwjaarsborrel op zondag 9 januari 2011 van 17.00 uur tot 19.00 uur op de Grote Markt (zie pagina 18)!

 

 

Veel leesgenot!
Ludwig Vandenhove
uw burgemeester