Een dag Universiteit Hasselt (UHasselt)

“Op vrijdag 1 december 2023 heb ik, samen met een aantal collega’s uit het federaal en het Vlaams Parlement, een dag doorgebracht op de Universitaire Campus in Diepenbeek”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Het was ‘een tegenbezoek’ in het kader van het project ‘Science Meets Parliament’, waarbij professor doctor Marie Decock (publiek recht) mij een dag gevolgd heeft in het Vlaams Parlement.

In de voormiddag was er eerst een uiteenzetting van rector Bernard Vanheusden over de UHasselt, de situering van de Limburgse universiteit binnen het Vlaams universitair landschap en de toekomstperspectieven en de ambities.
Wij blijven als Limburg benadeeld qua hoger en universitair onderwijs ten opzichte van de andere Vlaamse provincies.
Daar moeten maatschappelijk en politiek Limburg blijven tegen ageren.

 

Nadien lichtten een aantal professoren, die deelnemen aan het initiatief ‘Science Meets Parliament’, hun wetenschappelijke en onderwijsactiviteiten toe.

In de namiddag was er een rondleiding voorzien aan een aantal onderzoeksinstellingen van de UHasselt.

 

Een interessante en leerrijke dag en netwerkmoment! Ook al ken ik de UHasselt vrij goed als oud-student van de Economische Hogeschool Limburg (EHL) en als ex-beheerder van het Limburgs Universitair Centrum (LUC), de voorlopers van de huidige universiteit.
Je kan altijd nog iets bijleren.” 
___

  • Zie onder andere ook ‘Science Meets Parliament’ van donderdag 22 juni 2023 op deze website.
     
  • Foto’s: eigen foto’s.

Tags: