Cartoon: Vrouwen in het Koninklijk Stedelijk Feestcomité!?

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

 

Vrouwen in het Koninklijk Stedelijk Feestcomité!?

 

 

Er is in Sint -Truiden een polemiek ontstaan in verband met het al dan niet toelaten van dames tot het Koninklijk Stedelijk Feestcomité. Tot nu toe zijn vrouwen altijd geweerd en het Koninklijk Stedelijk Feestcomité bestaat dus enkel uit mannen.

 

 

Schepen van gelijke kansenbeleid
Els Sneijers en schepen van feestelijkheden
Filip Moers, beiden sp.a, hebben de kat nog maar eens de bel aangebonden.

Aanleiding is het gegeven dat er een nieuwe mannelijke kandidaat is aangenomen, terwijl een vrouwelijke kandidatuur is afgewezen.

 

 

“Conservatief en pure discriminatie., zegt schepen
Els Sneijers.

“Als de toestand niet wijzigt, overweeg ik naar het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding te stappen en klacht in te dienen.”

 

 

De socialistische jongerenorganisatie ANIMO organiseerde hier een geslaagde actie rond op de zaterdagmarkt van 3 oktober 2009 met als slogan ‘Vrouwendiscriminatie in Sint-Truiden? Weg ermee!!!’.

 

 

 

 

 


Els Sneijers en
Filip Moers kunnen ook in dit dossier op mijn steun rekenen.”
, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

 

“In mijn bijna 15-jarig burgemeesterschap heb ik mij nooit gemoeid met individuele kandidatuurstellingen, ook al zijn er heel wat potentiële mannen bij mij komen ‘solliciteren’(en nog). Ik zal dit ook in de toekomst niet doen. Maar hier gaat het over een principiële aangelegenheid, niet over een persoonlijke.”

 

Tags: