Bestendig député: bedankt!

“Ik ben zeer dankbaar dat het provinciaal congres van sp.a Limburg mij op donderdag 15 november 2012 heeft aangeduid als bestendig député van de provincie Limburg.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Het is een erkenning van de goede werking en de goede uitslagen, die in Zuid-Limburg (de districten Borgloon, Herk-De-Stad en Sint -Truiden) steeds behaald worden bij verkiezingen.

De uitdaging is dubbel: enerzijds alles inzetten om het hoofd te bieden aan de huidige economische problemen met de talrijke bedrijfssluitingen met Ford Genk op kop, anderzijds ons op het provinciale niveau opnieuw positioneren binnen de interne Vlaamse staatshervorming en nagaan hoe we maximaal Limburgse gemeenten en steden kunnen ondersteunen.

Dit mandaat moet ons toelaten in Zuid-Limburg en Sint-Truiden de verkiezingen van zondag 8 juni 2014 (Europese, federale en Vlaamse verkiezingen) goed voor te bereiden om zo de koppositie voor de sp.a te behouden.

Voor mij kort het nu bijna 18 jaar burgemeesterschap van de stad Sint-Truiden nu nog sneller af: nog 14 dagen, vermits de provincieraad en de bestendige deputatie geïnstalleerd worden op maandag 3 december 2012.
Er komt nu een periode van ‘de/het laatste’: de laatste vergadering van het politiecollege, het laatste militaire defilé op de Grote Markt, de laatste vergadering van het college van burgemeester en schepenen, de laatste officiële toespraak naar aanleiding van de Heilige Trudo op vrijdag 23 november 2012, het laatste huwelijk, etc.

Ik hoop dat mijn goede vriend en broer in de politiek, schepen Johnny Vangrieken, mij officieel kan opvolgen als burgemeester voor de nog resterende maand.
Het zou symbolisch mooi zijn: een Socialist het langste burgemeester van de stad Sint-Truiden en een Socialist het kortste burgemeester.

Ik blijf in Sint-Truiden actief in de gemeenteraad en zal zoveel mogelijk aanwezigheidspolitiek blijven voeren met de andere sp.a-mandatarissen.

Zuid-Limburg en Sint-Truiden kunnen op mij blijven rekenen.”