Bedankt parkrangers!

Dat zei gedeputeerde voor milieu en natuur Ludwig Vandenhove op vrijdag 12 september 2014 in het auditorium van Lieteberg in Zutendaal naar aanleiding van 'de dag van de parkrangers'.

Ludwig Vandenhove: "Bezoekers en toeristen blijven maar naar Limburg komen en onze provincie interessant vinden om te wandelen en te fietsen als het groen goed onderhouden wordt. Daar zorgen onder andere de 36 parkrangers voor (12 per Regionaal Landschap), die in dienst zijn van de vzw De Wroeter en de vzw De Winning.
Hun taken en werk worden vaak onderschat.

Van januari tot juli van dit jaar hebben zij bijvoorbeeld 1067 kilometer wandelpaden onderhouden.
Nog enkele cijfers: in Haspengouw en Voeren hebben ze 3700 meter inheemse haag aangeplant, 8000 meter bloemrijke akkers/akkerranden/bermen onderhouden en 1400 meter holle wegen onderhouden.
In de Lage Kempen hebben ze 250 meter oude hagen hersteld, 1350 meter houtkanten onderhouden en 21,58 hectare bos aangeplant en hersteld.
In Kempen en Maas gaat het over het onderhoud van 694 kilometer wandelpaden en 145 kilometer  ruiterpaden en is er 64.300 liter afval verwijderd (vuilemmers, zwerfvuil en sluikstort). 

Ik vind het goed dat de parkrangers zo een dag per jaar samenkomen.
Waarom vinden we dat logisch voor 'managers' en hooggeschoolden en niet voor zij, die het het moeilijkste hebben op de arbeidsmarkt? Zij hebben ook recht op 'teambuilding'.

De parkrangers hebben werkzekerheid tot eind 2018.

Met dit project slagen we erin om sociale tewerkstelling effectief te koppelen aan een groen -, milieu-, natuur- en duurzaamheidsbeleid."

Wie meer informatie wenst over het project van de parkrangers, kan de volledige powerpoint presentatie opvragen via luwig.vandenhove@limburg.be

Zie ook de tekst Project parkrangers verankerd tot 2018 van 19 mei 2014 op deze website.

Tags: