Afsluiting gidsenjaar PNC

Op dinsdag 6 november 2018 werd het gidsenjaar van het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) afgesloten in Genk.

Eerst was er een begeleide wandeling van 2,5 kilometer in Kattevennen, waarbij er door Patrick Meesters van de Bosgroep Limburg vzw een uiteenzetting gegeven werd rond 'Bosbeheerssystemen door de Limburgse Bosgroep'.
Na een korte onderbreking was er een toelichting door boswachter Eddy Ulenaers over 'De wolf in het bos'.
's Avonds werd alles afgesloten met een kennismaking van de vzw Alternatief in Genk (Weg naar As 91), waar het traditioneel etentje volgde.

Gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove verwelkomde de gidsen en dankte hen voor hun vrijwillige inzet gedurende het ganse werkingsjaar.
"Hopelijk volgen nog meer personen jullie voorbeeld, want met de steeds grotere interesse voor natuur en het toenemend succes van het wandelen in Limburg, hebben we steeds meer gidsen nodig", aldus Ludwig Vandenhove. 
"Dit heeft te maken met het gegeven dat we programma's organiseren op diverse plaatsen in Limburg (domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden, Craenevenne in Genk, De Wissen in Dilsen-Stokkem, op locatie, etc.). Bovendien wordt er ook qua inhoud steeds diverser gewerkt (bijvoorbeeld klimaatwandelingen, rond gezondheid en natuur).

Ik wil jullie tevens bedanken voor de goede samenwerking als gedeputeerde gedurende de voorbije 6 jaar."

 

Zie ook Afsluiting gidsenjaar PNC van 11-11-2017 op deze website.

Foto's: PNC  

Tags: