Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas is een Nederlandse trendwatcher.
Volgens het Nieuwe Rotterdamsche Courant (NRC) Handelsblad is hij zelfs dé 'Trendwatcher des Vaderlands'.

"De Vlaamse meerderheidspartijen - CD&V, N-VA en Open Vld - zouden eens naar hem moeten luisteren over de afbouw van  de provincies", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
"Met hem ben ik het erover eens dat de provincies - of iets gelijkaardigs - op een dag in Vlaanderen ook opnieuw uitgevonden zullen worden en dat kleine gemeenten moeten blijven bestaan, dus geen fusies."

Adjiedj Bakas in Het Belang van Limburg van zaterdag 11 en zondag 12 maart 2017. (1)

“Hoe gaan we onze maatschappij dan nog georganiseerd krijgen?

‘We zullen alles opnieuw moeten uitvinden. Want zoals we het de laatste honderd jaar hebben georganiseerd, werkt het niet meer. De verkiezingen hier in Nederland gaan niet over economie en tewerkstelling, maar over identiteit en cultuur. De mensen hebben behoefte aan een eigen plek in de grote wereld. De grote wereld is kil en footloose. Provincies kunnen daarin een grote rol spelen. Ze zorgen voor identiteit en een gedeelde cultuur. Cultuur is sterker dan structuur.

In België wil men de provincies afschaffen.

‘Dan raak ik jullie aan om te rade te gaan in Israël. Daar heeft men de provincies afgeschaft en na tien jaar opnieuw ingevoerd. Geef provincies de regierol en laat de gemeenten het op het terrein uitvoeren. Ik ben trouwens voor kleine gemeenten, hoe kleiner hoe beter. Dat zorgt voor meer verbondenheid.’”

 

(1)”We moeten opletten voor een nieuwe burgeroorlog”. Het Belang van Limburg, HBvLPLUS, De Witte & Donckier, pp 8 – 10.

Zie ook Patriot van 18-02-2016 op deze website.