Welkom

Hoe zit het met het erosiebeleid in de praktijk?

“In 2022 heeft de Vlaamse regering heel wat acties gelanceerd voor “een betere waterkwaliteit, water vol leven en een evenwichtig watersysteem”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. Binnen de werf Landbouw werd bovendien een juridisch kader aangekondigd dat de erosieproblematiek structureel aanpakt.
Hoever staat het hiermee?

Betoging onderwijsvakbonden: ik was er

“De onderwijsvakbonden betogen dezer dagen telkens in een andere provincie tegen de voorstellen van de Commissie der Wijzen om het onderwijs te hervormen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Op dinsdag 14 mei 2024 was het de beurt aan de provincie Limburg in Hasselt.(1)
Ik was erbij.

Plattelandsbeleid is (veel) meer dan landbouwbeleid

“Dat is mijn visie en die van VOORUIT”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Ik heb niet voor niets de afgelopen legislatuur, samen met een aantal VOORUIT-collega’s, een resolutie ingediend voor een geïntegreerd plattelandsbeleid.(1)

En discriminatie blijft maar voortduren

“Er is een enorme discriminatie in Vlaanderen op de arbeidsmarkt en de woonmarkt”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Alle tests en studies bevestigen dat.

Bedrijvenpark Ter Biest

“Ik krijg heel wat bemerkingen van inwoners over ‘het verdwijnen van begaanbare ruimte’ langs het nieuwe ‘Bedrijvenpark Ter Biest in Sint-Truiden op de vroegere eigendom van de Trudo-fabrieken”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Na de uitgevoerde bouwwerken moeten de voetgangers op de weg gaan, hetgeen niet de meest veilige situatie is. 

µ

Kolenhaven/Insteekhaven Lummen: het zal voor na de verkiezingen zijn

“Omdat ik blijf bemerkingen, vooral uit Genenbos (Lummen), krijgen over de eventuele aanpassingen van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) Insteekhaven Lummen heb ik andermaal een schriftelijke vraag gesteld in het Vlaams Parlement”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Sociaal dienstbetoon

Mensen helpen, is één van de redenen waarom ik in de politiek gegaan ben.

Als u vragen hebt rond een bepaald thema of met betrekking tot bepaalde dossiers, aarzel dan niet om mij te contacteren.
U krijgt steeds een eerlijk antwoord.

Ludwig Vandenhove
Kommanderijstaat 3, 3800 Sint-Truiden
Telefoon: 011/68 78 04 l GSM: 0475/44 68 72

Foto: Bob Van Mol, Vooruit