april 2018

Het Belangske

Als Het Belangske ons steunt, blijft de provincie Limburg bestaan. Het is ook in 'hun eigen Belang'. (1) (2)

 

Tags:

Nieuwsbrief Provinciaal Natuurcentrum (PNC)

Het PNC verspreidt maandelijks een digitale nieuwsbrief.
Op donderdag 19 april 2018 is de nieuwsbrief verstuurd voor de periode van donderdag 19 april tot en met woensdag 16 mei 2018.

 

Tags:

Provincie bouwt nieuwe oefenhal voor het PLOT

"Wij blijven inzetten op een eigen Limburgs veiligheidsonderwijs, liefst maximaal ingebed binnen het reguliere onderwijsaanbod", zegt gedeputeerde van Veiligheid en verantwoordelijk voor Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT) Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

Meer bos in Vlaanderen

“Vlaanderen heeft nood aan meer bos”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.

 

Landschapskrant Haspengouw en Voeren

Gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH) Ludwig Vandenhove schreef een kort voorwoord voor de Landschapskrant van april 2018 van het RLH.

 

Tags:

Vitamine Limburg

Op donderdag 19 april 2018 vond het 2de Limburgs stakeholdersoverleg rond natuur en gezondheid onder grote belangstelling plaats in de Boudewijnzaal van het Limburgse provinciehuis (Universiteitslaan 1 in Hasselt).

 

Tags:

Uitbetaling subsidie voor erosiewerken in Sint-Truiden (Gelinden) goedgekeurd

“Wij blijven inzetten op de aanpak van de modder- en wateroverlast in Zuid-Limburg”, zegt gedeputeerde van Waterlopen Ludwig Vandenhove. “Zo heeft de Limburgse deputatie op woensdag 18 april 2018 op mijn voorstel groen licht gegeven voor de uitbetaling van een provinciale subsidie voor de erosiewerken aan de Ovelingenstraat te Gelinden (Sint-Truiden).”

 

4de-jaarsleerlingen Heers op bezoek in het provinciehuis

Op donderdag 19 april 2018 brachten de 4de-jaarsleerlingen van de basisscholen in Heers een bezoek aan het provinciehuis, Universiteitslaan 1 in Hasselt.

 

Tags:

19 april is Limburgdag

Het Belang van Limburg heeft 19 april uitgeroepen tot Limburgse feestdag.
Het is de officiële verjaardag van de provincie omdat op 19 april 1839 het Verdrag van Londen het toenmalige Limburg verdeelde in een Nederlandse en een Belgische helft.

 

Tags:

Vergroen je speelplaats

‘Vergroen je speelplaats’ was de titel van een Milieuzorg Op School (MOS) inspiratiedag op dinsdag 17 april 2018 in het poortgebouw van de Abdijsite van Herkenrode, Herkenrodeabdij 4 in Hasselt.

 

Tags:

‘Links’

“We moeten onze mond toch niet houden, uit angst om ‘links’ te worden genoemd? Dat is tegenwoordig, net als ‘gutmensch’, bijna een scheldwoord geworden.” – Gita Deneckere, historica (1)

 

NMBS-jobtrein OK, maar hoeveel jobs voor Limburg?

Dat vraagt gedeputeerde van Duurzaam Beleid Ludwig Vandenhove zich af.
Hij heeft hierover een brief geschreven naar Sophie Dutordoit, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS).

 

Tags:

Check zelf hoe veilig je gemeente is

Dat is de titel van een artikel in Het Belang van Limburg van dinsdag 16 april 2018.

 

Tags:

Pagina's