Zwemmers Sint-Truidense Reddingsclub vzw officieel gehuldigd!

Op vrijdag 15 oktober 2010 werden de zwemmers van de Sint-Truidense Reddingsclub vzw tijdens een verrassingsfeestje in café Hemingway’s officieel door het stadsbestuur van Sint-Truiden in de bloemen gezet. 

Het gaat om de atleten, die een puike prestaties neergezet hebben tijdens het  Europese Jeugdkampioenschap Lifesaving (EJK) te Antwerpen en/of het Wereldkampioenschap Lifesaving (WK) te Alexandrië (Egypte).

 

 

 

 

Tijdens het EJK werd Dimitri Ceulemans Europees kampioen in het onderdeel Beach Run. Samen met zijn teamgenoot Lenz Bolckmans behaalde hij ook een mooie 2e plaats voor het onderdeel Line Throw. 
Christine Burghardt behaalde een bronzen medaille met de 100 meterLivesaver.
Voor de discipiline Rescue tube Rescue behaalden Christine Burghardt en Ellen Van Oirbeek de zilveren medaille.

 

 

Tijdens het WK behaalde Christine Burghardt, net zoals bij het EJK, de bronzen medaille op de 100 meterLivesaver.
In zijn leeftijdscategorie (30-34 jaar) kroonde Bert Arnauts zich tot wereldkampioen Masters op de 100 meterLifesaver en 2 keer tot vice-wereldkampioen Masters op de 100 meterpopredden met vinnen en de 50 meterpopredden.

 

 

“Dit is promotie voor de stad Sint-Truiden in het algemeen en een ondersteuning van onze beleidsvisie ‘sport in de breedte’ in het bijzonder!”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

“Dit is nog echte sport als je ziet wat de talrijke vrijwilligers jaarlijks aan activiteiten moeten doen en welke initiatieven ze moeten nemen om zo een club draaiende te houden.
Dit verdient des te meer een echte proficiat! Wat een verschil met bijvoorbeeld verwende profvoetballers.”

 

 

 

 

 

Aan het balkon van het stadhuis op de Grote Markt is ook een spandoek aangebracht om de kampioenen te huldigen. Dit gebeurt telkens wanneer een Truienaar of een Sint-Truidense club een (inter)nationale titel behaalt.

 

 

De sp.a was ruim vertegenwoordigd op deze viering: schepen van sport
Bert Breesch, schepenen
Filip Moers en Johnny Vangrieken en burgemeester Ludwig Vandenhove waren aanwezig.

 

 

“Ja, ook daar waren we weer.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Dames Handbal Sint-Truiden officieel gehuldigd!’ van 18 mei 2010 op deze website.