Zonder plakkers win je geen verkiezingen!

Ik heb het al zo vaak gezegd en geschreven, ook op deze website: zonder plakkers win je geen verkiezingen!

Je moet deze plakkers, net zoals andere vrijwilligers, die in verkiezingscampagnes meewerken, dag in, dag uit verzorgen.
Immers, in deze tijden van toenemend individualisme is het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden, zeker als het om politiek werk gaat.

Het is ook een voorbeeld voor al die mensen, die zo negatief en neerbuigend over de politiek en politici doen.
Als zij al geen respect meer hebben voor de politiek en politici, dan zouden ze dat toch zeker moeten hebben voor deze vrijwillige medewerkers in het algemeen en de plakkers, die in weer en wind bezig zijn in het bijzonder!

Als burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger probeer ik niet alleen tijdens de kiescampagne tussen mijn plakkers te zijn, maar ook op enkele andere momenten per jaar.
Op donderdag 23 augustus 2007 was het weer zover: een gezellig etentje in de taverne ’t Kelshof in het provinciaal domein Nieuwenhoven met mijn groep trouwe plakkers.

Hieronder vindt u een aantal sfeerbeelden van de verkiezingscampagne van de gemeenteraadsverkiezing van 8 oktober 2006 en de parlementsverkiezingen van 10 juni 2007, het bezoek aan de Senaat op 23 november 2006 en het etentje op donderdag 23 augustus 2007.

Eerder verschenen over dit item op deze website 2 teksten met als titel  ‘Zonder plakkers win je geen verkiezingen!’ op 6 december 2006 en 11 mei 2007.