Wijnroute voor Zuid-Limburg

sp.a Limburg gelooft dat de wijnbouw een toekomst heeft in Zuid-Limburg.

“De wandeling en degustatie die op zaterdag 26 oktober 2013 plaatsvond in en rond het wijndomein Kitsberg was een laagdrempelige activiteit, die perfect past in deze visie.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
“De sp.a-mandatarissen die aanwezig waren zullen vanuit hun eigen beleidsniveau meewerken aan een wijnroute voor Zuid-Limburg.”

Hieronder vindt u het persbericht.

Wijnroute voor Zuid-Limburg

Op zaterdag 26 oktober 2013 vond een wandeling in de omgeving van en een degustatie op het wijndomein Kitsberg plaats. De wandeling lokte veel volk en gezien het prachtige herfstweer kon de degustatie zelfs buiten doorgaan.
‘Wijnboer’ Daniël Medarts gaf deskundige uitleg tijdens de wandeling, onder andere in Gelinden waar druiven zijn aangeplant, en nadien in de kelder van zijn woning (Klein-Gelmenstraat, Heers) waar de verwerking gebeurt.

Als het van Els Robeyns, Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Wellen, Danny Deneuker, burgemeester van Borgloon, Filip Moers, fractieleider in Sint-Truiden en Ludwig Vandenhove, gedeputeerde provincie Limburg – kortom, van sp.a Zuid-Limburg, afhangt, wordt er een wijnroute Haspengouw aangelegd.

Met zowat 43 hectaren is Limburg de grootste wijnprovincie van België.
Op 7 hectare na (Aldeneyck) situeert deze wijnbouw zich volledig in Haspengouw.
Een wijnroute Haspengouw kan een bijkomende troef zijn, naast het fruit en het cultuurerfgoed, om bijkomende bezoekers en toeristen aan te trekken voor Haspengouw en Zuid-Limburg.
Het kan zowel gaan om een route per auto, als om wandel- en/of fietstochten.
Als we elk op ons eigen beleidsniveau hieraan werken kunnen we deze route realiseren.”, zeggen Els Robeyns, Danny Deneuker, Filip Moers en Ludwig Vandenhove.

 

Zie onder andere sp.a Limburg pleit voor wijnroute in Zuid-Limburg. www.limburg-actueel.be, 30.10.2013.

Zie ook Vlaanderen moet investeren in de Limburgse wijnbouw van 24-09-2013 en Wandelen en degusteren met Filip, Els en Ludwig van 18-10-2013 op deze website.