Wekelijkse cartoon: Examentijd!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.


De cartoons van 2005 werden samengebracht in een tentoonstelling die op 14 en 15 januari 2006 plaatsvond

in de hallen van het stadhuis en daarna ook nog te zien was in het Koninklijk Atheneum van Sint-Truiden.


Naar aanleiding van deze tentoonstelling werd ook een boek gepubliceerd waarin alle cartoons werden verzameld. Wil je nog een exemplaar van het cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd. De voorraad is beperkt dus wees er snel bij!


Examentijd! Naar aanleiding van de examenperiode maakte Dré Mathijs, huiscartoonist van burgemeester en senator
Ludwig Vandenhove/>, een hele reeks cartoons rond deze voor vele jongeren stresserende periode.
In tijden van hoge werkdruk en stress kan humor een belangrijk wapen zijn. Humor kan er immers voor zorgen dat we situaties gaan relativeren. 

De examencartoons worden nog tot woensdag 21 juni 2006 tentoongesteld in het Koninklijk Atheneum, Tichelrijlaan 1. Je kan tijdens de schooluren steeds een bezoekje brengen aan deze tentoonstelling.

De leerlingen van het Atheneum zijn alvast laaiend enthousiast over de tekeningen. Vooral de negatieve kantjes zoals afpennen, gepakt worden en buizen hebben, vallen bijzonder in de smaak.  En zeg nu zelf, wie is in haar of zijn schooltijd niet geconfronteerd met dergelijke situaties? Dit zorgt voor een grote affiniteit met de cartoons en geeft dan ook een meerwaarde aan deze tentoonstelling.

Dré Mathijs kon voor inspiratie putten uit de vele anekdotes die hij zelf als leerkracht in het onderwijs meemaakte. Stof genoeg voor 42 prachtige cartoons!

Ook voor burgemeester
Ludwig Vandenhove/> volgt er binnenkort een examen, meer bepaald op zondag 8 oktober 2006 naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen.
De Truienaar kan dan oordelen over 12 jaar burgemeesterschap van
Ludwig Vandenhove/>, een periode waarin ‘Sint-Truiden, een stad apart’ van aanzien veranderd is.

Tags: