Weer een mogelijkheid minder voor hengelaars

De Vlaamse overheid, meer bepaald het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), zal in Diest een bijkomende eigendom verwerven in het kader van het Sigmaproject Demervallei.

“Een goede zaak voor de herinrichting van de Demervallei tussen Diest en Werchter in functie van een beter en toekomstgericht waterbeheer en herstel en versterking van de valleinatuur”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Maar spijtig voor de vissers, die er jaren hun hobby hebben kunnen doen, want de hengelsport zal er niet meer tot de mogelijkheden behoren in de visvijver Molenstede, in de volksmond ‘de Turfskuil’. 
Dat heeft Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) alleszins geantwoord op een schriftelijke vraag van mij op aangeven van voorzitter VOORUIT Diest en gemeenteraadslid Carina Jankowski in de Diestse gemeenteraad.

Mijn principe blijft dat iedereen haar/of zijn hobby of sport moet kunnen uitoefenen onder de beste omstandigheden en zo dicht mogelijk bij huis. Ik hoop dan ook dat het stadsbestuur van Diest zal zoeken naar een alternatief voor de getroffen hengelaars.”

Hieronder vindt u de schriftelijke vraag van Ludwig Vandenhove en het antwoord van minister Zuhal Demir.