We hebben een appeltje met u te schillen ...!

Naar aanleiding van de Werelddag Antitabak van zaterdag 31 mei 2008, deelde het stadsbestuur van Sint-Truiden appels uit in verschillende scholen.

Roken schaadt de gezondheid en toch roken nog altijd te veel Limburgers.
De Limburgse Preventieve Gezondheidsraad van de provincie Limburg en het stadsbestuur van Sint-Truiden vragen iedereen een extra inspanning te doen en aandacht te hebben voor een rookvrije omgeving. Daarom bood het stadsbestuur van Sint-Truiden alle leerlingen van het secundair onderwijs in Sint-Truiden een gezond alternatief aan voor de sigaret: een lekkere, blozende, gezonde appel.

 

 

In totaal werden 4.295 appels uitgedeeld in 8 secundaire scholen waaronder Technicum, Katholieke Centrumscholen Sint-Truiden, De Regenboog, Hotelschool Koninklijk Technisch Atheneum (KTA) III, Onze-Lieve-Vrouw Tuinbouwschool, Sint-Aloysiusinstituut, Koninklijk Atheneum en Scholengroep domein Speelhof.

 

 

 

 

Om de actie kracht bij te zetten staken schepen van sociale zaken Els Sneijers en burgemeester
Ludwig Vandenhove zelf de handen uit de mouwen.
Op donderdag 29 mei deelden de schepen en de burgemeester zelf appels uit aan de leerlingen van de
 Onze-Lieve-Vrouw Tuinbouwschool en vrijdag 30 mei was het Koninklijk Atheneum aan de beurt.

 

 

Graag willen wij als stadsbestuur ook de leerlingen van klas 1AB van de Scholengroep Onze-Lieve-Vrouw feliciteren. Zij hebben namelijk één van de hoofdprijzen op Vlaams niveau gewonnen in het kader van de wedstrijd ‘Rookvrije Klassen’. Zij hebben het engagement aangegaan om met de volledige klas 6 maanden niet te roken en zijn hier glansrijk in geslaagd.