WATER & VUUR 150 jaar brandweer Sint-Truiden

Dat is de titel van het boek dat gepubliceerd wordt naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van de brandweer in Sint-Truiden.

Het boek wordt officieel voorgesteld tijdens een academische zitting in het cultuurcentrum de Bogaard op vrijdag 26 augustus 2011 om 19.00 uur.

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u de begeleidende tekst, die brandweerbevelhebber Etienne Leers en burgemeester
Ludwig Vandenhove, tevens verantwoordelijke voor de brandweer, in de folder voor het boek geschreven hebben.

 

 

Geachte mevrouw
Geachte heer

 

 

De Sint-Truidense brandweer bestaat 150 jaar.
Voor ons is dit een reden om een boek uit te geven met de geschiedenis, de evolutie, vele anekdotes, foto’s en getuigenissen, een aantal cartoons, etc. Het is tevens een eerbetoon aan al die brandweerlieden, die zich steeds ingezet hebben of nog steeds inzetten voor personen, die hulp nodig hebben (een brand, een ongeval, noodweer, een overstroming, water- en/of modderoverlast, etc.).

 

 

De brandweer is in die anderhalve eeuw geëvolueerd naar de gewestelijke brandweer Sint-Truiden, die instaat voor de bescherming van een hele regio bij brand, ongevallen, noodweer, overstromingen, water- en/of modderoverlast, etc.
Wij beschikken nu over een goed uitgerust brandweerkorps dat snel kan uitrukken vanuit de relatief nieuwe brandweerkazerne op het kruispunt van de N80 en de Zepperenweg.

 

 

De evolutie van de brandweer in anderhalve eeuw wordt in deze publicatie beschreven. Ook wat eraan voorafging - de brandspuit, het spuithuisje bij de eerwaarde minderbroeders, de biervoerders met tonnen water, de kleine en grote rampen - en het huidige functioneren van de brandweer in de 21e eeuw komen aan bod.

 

 

Dit boek is een must voor iedereen, die van dichtbij of veraf, betrokken (geweest) is bij de brandweer en/of voor diegenen, die in de meest brede betekenis van het woord interesse betonen voor de geschiedenis van de stad Sint-Truiden.

 

 

Wij kunnen u het boek warm aanbevelen.
Als u via folder inschrijft (tot maandag 1 augustus 2011), komt uw naam bij de voorintekenaars en bespaart u 3,00 EUR.

 

 

Wij bedanken u voor uw interesse en wensen u veel lees- en kijkgenot.

 

 

Met vriendelijke groeten

 

 

Etienne Leers
brandweerbevelhebber

Ludwig Vandenhove
burgemeester

 

 

Wie uiterlijk op maandag 1 augustus 2011 intekent op het boek kan dit aan 10,00 EUR per exemplaar (normale kostprijs 13,00 EUR) en wordt vermeld in het boek bij de voorintekenaars.

 

 

Voor meer informatie kan u mailen naar info.brandweer@sint-truiden.be of naar burgemeester@sint-truiden.be.