Wat weet de burger wel nog?

De Limburger geniet van de sociale zekerheid, maar beseft het niet. Maar toch heeft liefst 83 procent van de Limburgers er in de maand december 2019 op de éne of andere manier van genoten.

“Dat blijft uit een online bevraging van het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) Limburg bij 3 000 Limburgers” (1), zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove.
“Ik ben ervan overtuigd dat een bevraging voor gans België of Vlaanderen in dezelfde richting zou gaan.

Het is bijzonder pijnlijk dat de burger niet meer weet of beseft wat de overheid allemaal doet met het geld dat ze afdragen of waarvoor ze belastingen betalen.
Het is altijd te weinig wat ze krijgen en altijd teveel wat ze moeten betalen.

Als sp.a moeten we, samen met de vakbonden en andere linkse partijen, blijven vechten dat de sociale zekerheid overeind blijft en dat de federale overheid voldoende financiering blijft voorzien.
De sociale zekerheid zorgt ervoor dat heel wat mensen uit de armoede en de miserie kunnen blijven. Bovendien is het goed voor de economie, want op die manier kunnen deze betrokkenen geld spenderen dat in het economisch circuit terechtkomt.
SOLIDARITEIT!

Ik ben het eens met Jean Vrancken van het ACV dat de financiering volledig dreigt uitgehold te worden als we nog eens een regering krijgen, zoals de Zweedse formatie onder premier Charles Michel.

Vaak vraag ik mij bezorgd af wat de burger wel nog weet of beseft.

Hetzelfde fenomeen doet zich voor bij de permanente kritiek op het te hoog overheidsbeslag of het hoge aantal personen, die op de éne of andere manier (on)rechtstreeks bij of voor de overheid werken of dankzij die overheid hun brood verdienen. In elk gezin of zeker in elke familie zijn er zo een aantal.”