Wandeling Marleen en Filip

Op zondag 23 september 2012 organiseerden schepen Filip Moers en gemeenteraadslid/fractieleider Marleen Thijs hun jaarlijkse sp.a-wandeling.
Ditmaal vond deze plaats in Halmaal.

“Het was al echt herfstweer.”, zegt deelnemer en burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Het doet goed om eens rustig door Halmaal te wandelen, waar ik tussen 1995 en 2000 zo dikwijls in het water gestaan heb.

Door het doorgedreven beleid en de vele investeringen van de stad Sint-Truiden en de Watering van Sint-Truiden, behoort het probleem van de wateroverlast daar nu, zoals op andere plaatsen in Sint-Truiden, tot het verleden. Wij zijn er bovendien in geslaagd om niet alleen overstromingsgebieden in te richten, maar ook om aan natuurontwikkeling en -educatie te doen.”, zegt Ludwig Vandenhove.
Zie onder andere ook de tekst ‘Aandacht voor water- en modderoverlast is een permanente bekommernis’ van 13 juni 2011 op deze website.

Onder deskundige uitleg van bevoegd schepen Filip Moers werd onder andere een deel van de wandeling van Maasrode naar Stayen gedaan.
Zie onder andere ook de tekst ‘Kermis Halmaal betekent tentoonstelling’ van 27 mei 2011 op deze website.

Lokaal kandidaat Laura-Ann Cornelis (18e plaats sp.a/Lijst Burgemeester) nam de wandelaars eveneens mee op sleeptouw.

Zie onder andere ook de tekst ‘Veel volk op ‘Samen met Marleen en Filip… wandelen in Wilderen’’ van 22 november 2011 op deze website.