VOORUIT steunt het Delhaize-personeel

“Ik besef dat het maar een symbolische steun is, maar alle beetjes helpen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Goed dat ik na al mijn jaren in de politiek nog steeds verontwaardigd kan zijn, meerdere keren per dag zelfs.

Als VOORUIT steunen wij het zwaar getroffen Delhaize-personeel.
De gevolgen voor hen zijn zwaar: ofwel door de aangekondigde sluitingen, ofwel door het feit dat een aantal van hen in vestigingen, uitgebaat door zelfstandigen, aan slechtere loonvoorwaarden eventueel tewerkgesteld zullen worden.

In het Vlaams parlement heb ik, samen met een aantal VOORUIT-collega’s, een resolutie ingediend om deze gang van zaken te veroordelen.

Spijtig genoeg is de hoogdringendheid voor de resolutie weggestemd tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams parlement door de meerderheid van N-VA-cd&v en Open Vld op woensdag 15 maart 2023.
In de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie van donderdag 16 maart 2023 is het voorstel dan inhoudelijk weggestemd door de N-VA-cd&v-Open Vld-meerderheid.

Puur kapitalisme: de aandeelhouders krijgen meer winsten uitgekeerd, het personeel wordt verder uitgeperst als een citroen.”

Hieronder vindt u de resolutie.