Verlichting petanquevelden Sint-Truiden wordt verder uitgebreid!

De stad Sint-Truiden beschikt over heel wat petanquevelden, die intensief gebruikt worden.

Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove omschrijft het in het voorwoord van het informatieblad van mei als volgt: “
Momenteel beschikken we over niet minder dan 113 petanqueterreinen en 12 petanqueclubs, verspreid over het hele grondgebied van Sint-Truiden.
Deze bloeiende petanquesport in Sint-Truiden bevestigt de belangrijkheid van de beleidsitems ‘sport in de breedte’ en ‘leefbaarheid in de buurten en de wijken’. Met andere woorden, sport wordt hier op een ideale manier gecombineerd om mensen met elkaar in contact brengen in buurten, dorpen, straten en wijken.
De Truienaren, die nog geen balletje gegooid hebben, worden uitgenodigd om dit deze lente en/of zomer te doen in één van de talrijke clubs. Trouwens, ook tijdens de winterperiode kan de petanquesport in Sint-Truiden actief beoefend worden in het voormalige Belgacomgebouw in de Gazometerstraat.
Heel wat gemeenten en steden benijden ons deze overdekte accommodatie!”

 

 

 

 

 

Inmiddels is de verlichting van de paviljoentjes aan de petanqueterreinen vernieuwd en/of aangepast en binnenkort krijgen ook de petanquebanen zelf aangepaste verlichting. Rond 25 mei 2009 wordt er gestart aan het Eglantierplein en vervolgens komen de petanquebanen aan de Bentincklaan, aan Kasteelzicht, aan Hemelrijk, aan de kerk in Engelmanshoven, aan het Gemeenteplein en achter het kerkhof in Aalst aan de beurt.

 

 

De kostprijs voor de pleinverlichting bedraagt 10 507,27 EUR en 3 405,12 EUR voor de verlichting van de paviljoentjes.