Verkeersremmers zijn terug

De wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften in Runkelen van Wielerclub de Heidebloem Runkelen op zondag 11 maart 2012 is goed verlopen.


Gert Lodewijks
ging met de overwinning lopen, Michael Savo werd 2e en Julien Joiret 3e.

Het eerste lenteweer, veel deelnemers en veel volk: het deed mij denken aan een typisch Vlaamse kermiskoers, ook al staat er in Runkelen al jaren geen kermis meer.
Net zoals in heel wat buurten en dorpen hebben lokale kermissen het steeds moeilijker of verdwijnen.
Het niet-aanwezig zijn van een buurt- of dorpsschool en het gegeven dat er geen nieuwe verkavelingen zijn, zijn hier zeker niet vreemd aan.”, zegt Ludwig Vandenhove.
Zie de tekst ‘Runkelen, vroeger en nu’ van 15 april 2011 en ‘Dichtbij en tussen de mensen!’ van 13 oktober 2011 op deze website.

“Een wedstrijd voor elite zonder contract en beloften brengt minder supporters mee dan een (echte) jeugdkoers (minder (groot)ouders en andere familieleden), maar je ziet er wel heel wat renners, die zelf met de auto of zelfs met de fiets naar de koers komen.
Achteraf wassen ze zich in een kommetje, zoals ‘in de goede oude tijd’.”

De verkeersremmers op de Metsterenweg zijn teruggelegd op dinsdag 13 maart 2012.
De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft de enkele dagen dat de verkeersremmers weggenomen waren (van woensdag 7 tot en met dinsdag 13 maart 2012) extra snelheidscontroles gehouden op de Metsterenweg op woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 maart 2012.
In totaal werden 241 voertuigen gecontroleerd en 36 overtredingen vastgesteld. Daarnaast werden de boorddocumenten van 19 voertuigen gecontroleerd.

Voor mij was de koers in Runkelen het einde van alweer een druk weekend met heel wat activiteiten.
Het was gezellig om het weekend af te sluiten op een zonnig terrasje aan de parochiezaal in Runkelen.”, besluit Ludwig Vandenhove.
Zie de tekst ‘Randgemeenten even belangrijk als het centrum!’ van 3 januari 2011 op deze website.

De foto’s van een aantal activiteiten vindt u terug op http://picasaweb.google.com/MarleenThys.

Zie de tekst ‘Verkeersdrempels gaan even weg’ van 8 maart 2012 op deze website.