Vakbondsafgevaardigde uit Ecuador op bezoek in Sint-Truiden

Vakbondsafgevaardigde Juan Carlos Jacome van FENACLE uit Ecuador, één van de partners in het programma ‘waardig werk’, was op maandag 4 oktober 2010 te gast in Sint-Truiden.

FENACLE ijvert voor betere werkcondities en het respecteren van de arbeidsrechten voor arbeiders, werkzaam in de bananen-, bloemen- en rietsuikerindstrie.

Na de officiële ontvangst en een gesprek met burgemeester Ludwig Vandenhove ging het richting volkshuis ‘Curieus’, waar de sp.a Sint-Truiden een informatieavond organiseerde rond dit project en rond deze uitwisseling.

De sp.a Sint-Truiden heeft een band met de vakbond FENACLE in Ecuador, omdat ze dit jaar officieel een cheque van 1.000 EUR heeft overgemaakt aan deze organisatie.
Vakbondsafgevaardigde Juan Carlos Jacome kwam toelichten wat er concreet met dat geld gebeurt in zijn land.

“U merkt het: de sp.a pleit in Sint-Truiden niet alleen voor meer middelen voor ontwikkelingssamenwerking om uiteindelijk tegen 2012 tot 0,7% van de stedelijke begroting te komen voor dit beleidsdomein, maar geeft het goede voorbeeld door met eigen geld van de sp.a-leden en eigen georganiseerde activiteiten concrete projecten te ondersteunen.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove, in Sint-Truiden ook bevoegd voor ontwikkelingssamenwerking.

Het bezoek kaderde in een actie van Fonds voor Ontwikkelingssamenwerking (fos)-socialistische solidariteit Limburg.

Zie onder andere de teksten ‘Kiezen voor de 0.7-norm!’ van 6 juni 2008, ‘Sp.a Sint-Truiden schenkt cheque van 1000,00 EUR!’ van 22 januari 2010 en ‘Ingrid Lieten en Ludwig Vandenhove meter en peter van fos-socialistische solidariteit’ van 20 maart 2010 op deze website.

De fotoreportage vindt u op: http://picasaweb.google.be/stevenduchateau/BezoekJuanCarlosJacomeFosPartnerFENACLEAanSintTruiden?authkey=Gv1sRgCI37s8XRoI62bg&feat=email#