Uitspraak: "Geen heksenjacht op foutparkeerders"

“Het is niet de bedoeling van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken om een heksenjacht op foutparkeerders te organiseren nu er meer betaalparkeerplaatsen in Sint-Truiden zijn.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Lijst Burgemeester (sp.a-Groen!) in het algemeen en ik als burgemeester in het bijzonder hebben er precies voor ‘gevochten’ dat de controle van het parkeerbeleid in handen blijft van de stad Sint-Truiden en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, zodanig dat er ook democratische controle door de gemeenteraad en de politieraad is.

 

Indien de controle zou overgelaten worden aan een privé-firma hebben die er economisch en financieel alle belang bij om zoveel mogelijk processen-verbaal te maken.”

 

 

Hier is heel wat aandacht voor geweest in de media.

 

 

Betalend parkeren breidt uit (Het Laatste Nieuws, vrijdag 30 september 2011)Burgemeester Ludwig Vandenhove beseft dat duurdere tarieven altijd negatieve reacties opleverden. "Maar we willen consequent optreden. De controles blijven ook in handen van de politie en is niet voor een privébedrijf. Een heksenjacht gaan we dus niet ontketenen." Alle tarieven blijven geldig van maandag tot en met zaterdag vanaf 9 uur tot 18 uur.

 

 

Parkeren in centrum stad wordt duurder (Het Nieuwsblad, maandag 3 oktober 2011)Ludwig Vandenhove, burgemeester: “We organiseren zeker geen heksenjacht op foutparkeerders”
'Bij de start van het nieuwe systeem treedt de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken preventief op, nadien betaalt de overtreder een boete van 22,10 euro. De politie en niet een privé-bedrijf voert de controles uit, maar het wordt zeker geen heksenjacht op foutparkeerders', zegt burgemeester Ludwig Vandenhove

 

 

Parkeren in centrum stad wordt duurder (De Standaard, dinsdag 4 oktober 2011)
'Bij de start van het nieuwe systeem treedt de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken preventief op, nadien betaalt de overtreder een boete van 22,10euro. De politie en niet een privé-bedrijf voert de controles uit, maar het wordt zeker geen heksenjacht op foutparkeerders', zegt burgemeester Ludwig Vandenhove (sp.a).
 

 

 

 

 

Hierover is ook nog een artikel verschenen in de Passe-Partout van woensdag 12 oktober 2011.