Uitkuisen die voetbal!

“De waarheid overtreft de fictie, ook dit keer in heel het Belgisch voetbalgebeuren na de verklaringen van ex-voetbalmakelaar en spijtoptant Dejan Veljkovic”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Uitkuisen die voetbal, van hoog tot laag.  

Moeten we alles geloven wat Dejan Veljkovic zegt?
Misschien niet, we moeten alleszins voorzichtig zijn. Maar een aantal verhalen zullen zeker kloppen. En dan die bedragen in zwart geld.

Het wordt echt tijd dat het Belgisch voetbal ‘uitgemest wordt’.
Ik steun het voorstel van VOORUIT-collega en federaal volksvertegenwoordiger Joris Vandenbroucke dat elke club, die nog wil genieten van belasting-en Rijkssociale Zekerheid (RSZ), een externe audit moet laten uitvoeren. (1)
Dat is het absolute minimum!
In feite zou, ondanks het federaal regeerakkoord en de afspraken binnen de federale regering, de federale overheid nu zelfs onmiddellijk elke voordelige regeling qua belastingen en RSZ-korting moeten stoppen.
Welke politici en welke politieke partijen durven nu dat voetbalwereldje nog te verdedigen?
Kan er nu echt niet over de partijgrenzen heen politiek gezond verstand gebruikt worden?
In het andere geval zal de geloofwaardigheid van de politiek weer een enorme deuk krijgen.

Ik kan het niet beter zeggen dan schrijver Roderik Six in De Standaard Avond. (2)
Wat we niet meer gaan doen, is gemeenschapsgeld pompen in een sector die leeft van zwart geld, omkoping, bedrog en mensenhandel.  Geen subsidies meer, geen RSZ-kortingen, geen politiemachten meer die hooligans onder controle moeten houden, geen overheidssteun meer voor stadions, geen gunstmaatregelen- niks meer.

Dat is de politiek aan de brave belastingbetaler verplicht. Ze krijgen het wel uitgelegd, daar in de vip-loges, bij wat champagne. Ze moeten maar wijzen naar de tribunes, waar hun kiezers zitten, je weet wel: de gewone man.”

Triestig voor de echte sport!”